AMSTERDAM - Andie MacDowell kreeg tijdens haar modellencarrière te horen dat ze te dik was om model te zijn. De 51-jarige actrice was begin jaren tachtig model voor het tijdschrift Vogue en voor verschillende geur- en kledinglijnen.

Een van de klanten van haar agentschap liet weten dat MacDowell teveel gewicht zou hebben voor het modellenwerk. MacDowell woog ten tijde van het verwijt zo'n 57 kilo. Een gezond gewicht voor haar lengte van 1.73 meter.

Haar reactie was dan ook laconiek. "Ik heb ze gezegd dat ze mij dan maar niet moesten boeken", vertelt de 'Four Weddings and a Funaral'-actrice tegen de Britse krant Daily Mail. Meer afslanken zat er volgens haar echt niet in.

Calvin Klein

Het kwam uiteindelijk toch nog goed met de modellencarrière van MacDowell. Kort daarop werd ze gevraagd voor Calvin Klein-reclames, die leidden tot haar eerste filmrol.

Tegenwoordig is de actrice, die inmiddels drie kinderen verder is, dik tevreden met haar gewicht. MacDowell weegt momenteel anderhalf kilo meer dan dertig jaar geleden.