AMSTERDAM - Madonna is weer in Malawi. Dit keer is de popster niet in het Afrikaanse land om een kind te adopteren, maar om een aantal liefdadigheidsprojecten te bezoeken.

De Queen of Pop, die tijdens haar tripje wordt vergezeld door een expert op het gebied van ontwikkelingshulp, bezoekt onder andere de bouwplaats waar een meisjesschool moet verrijzen.

Ze mag de eerste steen leggen voor de 'Raising Malawi Academy for Girls'.

De onderwijsinstelling kost ongeveer vijftien miljoen dollar en moet in 2011 haar eerste leerlingen verwelkomen. De meisjesschool is een initiatief van 'Raising Malawi', een liefdadigheidsinstelling die is opgezet door Madonna.

Programma

Ook staat een bezoek aan het 'Millenium Village' in het zuiden van Malawi op het programma, dit project is een initiatief van de Verenigde Naties. Het dorp moet dienen als een voorbeeld voor de Afrikanen.

De VN bieden een model aan waarmee op lange termijn de heersende armoede grotendeels de kop ingedrukt moet worden. In onder andere Ethiopië, Rwanda en Tanzania zijn vergelijkbare dorpen gesticht.

Madonna heeft miljoenen geïnvesteerd in het arme Afrikaanse land. Ook adopteerde zij twee Malawiaanse kinderen. In 2006 nam de popdiva David aan als wettige zoon en drie jaar later haalde ze Mercy naar Engeland.