AMSTERDAM - 'Desperate Housewives'-actrice Nicollette Sheridan zegt dat ze is mishandeld op de set van de populaire vrouwenserie. Sheridan sleept de bedenker en producer van de show voor de rechter.

Sheridan, die jarenlang de rol van Edie Britt voor haar rekening nam, stapte maandag naar de rechtbank.

Ze beweert dat ze in 2008 op de set in haar gezicht werd geslagen door producer Marc Cherry. Sheridan stelde een vraag over het script, waarna Cherry haar apart nam en sloeg.

De 46-jarige actrice vluchtte naar haar trailer, waar de producent met hangende pootjes om excuses vroeg.

Wraak

Toen Sheridan het incident bij zender ABC meldde, nam Cherry wraak en schreef Edie uit de serie. De actrice zegt dat de producent een vijandige sfeer creëert op de set.

Ook Teri Hatcher, die Susan Meyer speelt, zou bij ABC aangeklopt hebben over Cherry's gedrag. Toen de producent dat hoorde, wenste hij Hatcher dood. "Ik hoop dat Teri aangereden wordt en sterft", zou Cherry tegen Sheridan hebben gezegd.

Schadevergoeding

Sheridan wil een schadevergoeding van twintig miljoen dollar. De blondine beweert dat ze haar ontslag te danken heeft aan haar klokkenluidersgedrag.

"Het is zeer zeldzaam dat een populair personage zonder verzoek van een acteur uit een tv-serie wordt geschreven", stelt Sheridans advocaat.

Marc Cherry en ABC hebben nog niet gereageerd op de claim.