Arts Jackson heeft cola-argument

AMSTERDAM - De lijfarts van Michael Jackson wil met de colaverslaving van zijn patiënt aantonen dat Jackson verantwoordelijk is geweest voor zijn eigen dood.

Volgens dokter Conrad Murray was Jackson verslaafd aan cola, vanwege de oppeppende cafeïne, terwijl hij tegelijkertijd klaagde over slapeloosheid.

Die tegenstelling zou volgens dokter Murray bewijzen dat Michael Jackson een veeleisende beroemdheid was, die zichzelf tegenwerkte.

Jackson zou de enorme hoeveelheden cola drinken om zichzelf op te peppen. Op het moment dat de popster wilde slapen wilde hij het narcosemiddel propofol toegediend krijgen. Bronnen beweren aan entertainmentwebsite TMZ dat dit de manier is waarop Murray zichzelf wil verdedigen.

Verdovingsmiddel propofol

De 50-jarige King of Pop stierf op 25 juni. Na lang onderzoek bleek dat hij overleed aan een overdosis van het sterke verdovingsmiddel propofol. Volgens de aanklagers heeft Murray de fatale dosis toegediend. Hij wordt officieel verdacht van dood door schuld. De rechtszaak vindt maandagmiddag, Amerikaanse tijd, plaats.

Dokter Murray beweert dat Jackson de fatale dosis propofol zelf heeft ingenomen. Met het voorbeeld van het tegenstrijdige cola- en propofolgebruik van de King of Pop wil Murray aantonen dat het toedienen van de fatale dosis van het slaapmiddel past bij de inconsistente persoonlijkheid van Jackson.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie