AMSTERDAM - Sugar Lee Hooper ontwaakt naar verwachting woensdag nog uit haar coma. Dat laat haar manager Leon Lukassen weten.

Marja van der Toorn, zoals de zangeres echt heet, werd kunstmatig in coma gebracht nadat ze met zuurstofgebrek kampte tijdens een operatie.

Hooper werd geopereerd aan een gebroken heup door een val van haar scootmobiel. "Er is niet zo heel veel veranderd sinds gisteren", vertelt haar manager. "Ze zijn vannacht gestopt met koelen." De lichaamstemperatuur van de zangeres werd laag gehouden om het zuurstofgebruik van haar lichaam te beperken.

"Nu wordt ze beetje bij beetje weer warm. En uiteindelijk wordt er gestopt met het toedienen van slaapmiddelen", vertelt Lukassen. "Dat moment kan 's middags, maar ook 's avonds zijn. Daar gaat een flinke tijd overheen. Maar ik ga ervan uit dat het vandaag nog gebeurt."

Prognoses

"Ik was net bij haar, toen zat ze op 33 graden", zegt Lukassen. De artsen kunnen niet vertellen hoe de situatie van de 62-jarige Van der Toorn is als ze bijkomt. "Er zijn geen goede en geen slechte prognoses gedaan." De zangeres stopte twee jaar geleden met zingen nadat ze aangaf fysiek en mentaal helemaal op te zijn.