FIJNAART - De 60-jarige tante en de 59-jarige oom van Frans Bauer wilden samen hun leven beëindigen. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De politie komt tot die conclusie aan de hand van een verklaring die de man dinsdag heeft afgelegd en een brief die in hun woonwagen is gevonden.

Frans Bauers oom wordt waarschijnlijk aangeklaagd wegens moord. Dat voorspelt strafrechtadvocaat Bram Mozskowicz woensdagavond in 'RTL Boulevard'.

Verzachte omstandigheden

Bauers oom Giel schoot maandag zijn vrouw Doortje dood. De twee wilden samen uit het leven stappen, waarschijnlijk omdat ze beiden te maken kregen met kanker. Het stel vreesde een lange lijdensweg. Ook Giel wilde sterven, maar hij raakte slechts zwaargewond. Bauers oom ligt in een ziekenhuis in Rotterdam.

Mozskowicz verwacht dat Giel wordt aangeklaagd wegens moord. "Het bewijs ligt praktisch op tafel", zegt de strafadvocaat over de gevonden afscheidsbrief. "Maar er zijn natuurlijk wel verzachtende omstandigheden. Duidelijk was dat Doortje zelf dood wilde."

Respect

De tante van Frans Bauer werd maandagavond omstreeks 18.00 uur door een vriendin dood aangetroffen in een woonwagen aan de Molenstraat in het Brabantse dorp Fijnaart. Zij was door een schot om het leven gekomen. Haar man werd zwaargewond gevonden en is in allerijl naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

De politie onderzoekt nog wel de exacte toedracht, maar doet uit respect voor de nabestaanden geen verdere mededelingen over de zaak.