AMSTERDAM - Het gooien van een glas bier naar Luv' komt bezoekers van de kermis in Ulft duur te staan. Niet alleen liepen Patty Brard en co zaterdagavond van het podium, ook draaien de biergooiers mogelijk op voor de kosten van het concert.

De organisatie is van plan de concertkosten, bijna zevenduizend euro, te verhalen op de bezoekers, schrijft De Gelderlander woensdag.

Brard brak de show van Luv' al tijdens het eerste nummer af omdat er met bier werd gegooid. In hun contract hebben de dames op laten nemen dat ze een concert af mogen breken als ze worden bekogeld.

Rekening

"Of ze nat zijn geworden, weet ik niet, maar het bier ging wel hun kant op", zegt een van de organisatoren woensdag. Hij verwacht dat andere bezoekers de biergooiers aan zullen wijzen. Die krijgen vervolgens een rekening à 6950 euro voorgeschoteld.

De organisator zegt dat hij heeft geprobeerd Brard terug op de planken te krijgen. De 55-jarige televisiepersoonlijkheid wilde daar niet eens over nadenken. "Ons voorstel aan Patty om samen het publiek toe te spreken, werd afgewezen."