AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart heeft zich zonder pruik op de straten in haar woonplaats Madrid vertoond. De presentatrice verloor na de chemokuren om borstkanker te behandelen haar haar.

Het was echtgenoot Rafael die voorstelde om de pruik af te zetten.

"Dat gaf echt een ongelooflijke vrijheid", vertelt Sylvie in RTL Boulevard. "Een paar dagen geleden had ik steeds meer het gevoel dat ik die pruik zat was."

Op een moment aan tafel stelde haar man Rafael voor om iets leuks met haar aangegroeide haar te doen. "Je moet er gewoon wat wax indoen, zei hij."

Romantisch

"Het was echt een heel romantisch moment. Hij pakt dat potje en hij ging m'n haar doen", vertelt Sylvie. De voetbalvrouw vond het best eng om zich met haar nieuwe coupe op straat te begeven.

"Mijn hart klopte wel een beetje in m'n keel, want in Madrid lopen altijd paparazzi rond. Dus op de eerste dag werd ik meteen gefotografeerd."

Groeien

Van der Vaart is van plan om haar haar weer te laten groeien. Mogelijk is ze binnenkort alweer met lange lokken te bewonderen.

"Ik heb in Duitsland commerciële deals die op dat lange haar gebaseerd zijn", legt ze uit. "Als ze voor een campagne met lang haar kiezen komen er extensions in. Dat vind ik prima."