AMSTERDAM - De tante van Frans Bauer is overleden aan een schotwond. Dit zei de zanger dinsdag in een interview met RTL Boulevard.

Maandagavond werd de tante van de volkszanger dood gevonden in een woonwagen in het Noord-Brabantse dorp Fijnaart. De oom van Bauer werd zwaargewond bij haar aangetroffen.

De politie heeft nog geen geen duidelijkheid over wat zich maandagmiddag heeft afgespeeld in de woonwagen.

Rechercheurs houden alle opties open en onderzoeken of het gaat om moord, zelfmoord of een combinatie van beide. Bauers uitspraak over de schotwond is "voor rekening van Frans Bauer", vindt een woordvoerder van de politie.

"Er is contact geweest met Bauer via zijn management en er hem is gevraagd om zich niet inhoudelijk uit te laten. Als hij dat toch doet is is het voor zijn eigen rekening."

Gevonden

De tante en oom van de volkszanger werden maandagavond gevonden in een woonwagen aan de Molenstraat. Een vriendin die aan de deur kwam, sloeg groot alarm, nadat ze beide personen in een slaapkamer had aangetroffen.

De toestand van de 59-jarige man is stabiel. Hij ligt in een ziekenhuis in Rotterdam en wordt verhoord. Over zijn verklaring doet de politie geen mededelingen.

Onderzoek

Het technisch onderzoek in de woonwagen is dinsdagmiddag afgerond. De politie heeft de woning vrijgegeven.

Over de doodsoorzaak van de vrouw en de verwondingen van de man zegt de politie ook niks. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht woensdag sectie op het lichaam van de vrouw.

De familie Bauer liet maandagavond al weten erg aangeslagen te zijn door het geweldsincident. De zanger vroeg iedereen afstand te bewaren zodat hij en zijn familie het verdriet kunnen verwerken.