AMSTERDAM - Gordon en Gerard Joling zijn in het jaarlijkse Nederlandse Humoronderzoek als niet grappig bevonden.

De twee lolbroeken werden, samen met Albert Verlinde, door de ondervraagden met een onvoldoende gewaardeerd.

Alleen Patty Brard scoorde qua humorniveau nog lager dan de drie heren. Brard kreeg de laagste gemiddelde waardering.

Het humoronderzoek werd voor de vierde keer uitgevoerd door onderzoekbureau Intomart GfK, in samenwerking met televisiezender Comedy Central.

Ruben Nicolai

Voor het onderzoek werden ruim negenhonderd mensen ondervraagd. Ruben Nicolai werd het meest gewaardeerd als het gaat om grappige tv-presentatoren.

De voormalige Lama steekt met kop en schouders boven de rest uit. Paul de Leeuw en Linda de Mol volgen op afstand. Opvallend is dat Irene Moors net iets grappiger wordt ervaren dan collega Carlo Boszhard.

Najib Amhali

Najib Amhali kwam voor de derde maal als leukste cabaretier van Nederland uit de bus. Jochem Myer en Herman Finkers komen op de tweede en derde plaats. Theo Maassen is flink gezakt in de lijst grappige cabaretiers.

Diskjockey Edwin Evers mag zich de grappigste persoon op de radio noemen. Hij wordt gevolgd door 3FM-dj Coen Swijnenberg, die als net iets leuker wordt gezien dan zijn medepresentator Sander Lantinga.

Draadstaal

'Ik hou van Holland' is volgens de gemiddelde Nederlander het leukste programma op televisie. Driekwart van de ondervraagden kent het programma. 'Draadstaal' komt op de tweede plaats.

De geënqueteerden werd ook naar grappige politici gevraagd. Femke Halsema mag zich de leukste politica van het land noemen.

Toch scoort ook zij een onvoldoende in de waardering van het publiek. Jan Peter Balkenende wordt qua humor minder gewaardeerd dan Geert Wilders, die ook al behoorlijk laag scoorde.