AMSTERDAM - Frans Bauer wil het plotselinge verlies van zijn tante in alle rust verwerken. Dat schrijft de zanger dinsdag op zijn website.

Bauers tante kwam maandag om bij een geweldsincident. Mogelijk gaat het om een familiedrama.

"Wij zijn met de gehele familie ontzettend aangeslagen door de tragische gebeurtenis die ons heeft getroffen", schrijft Frans op zijn site.

"We hebben er geen woorden voor en willen dit in alle rust verwerken." Bauer heeft vooralsnog geen concerten afgezegd. Wel heeft hij een promotieklus voor de film 'Wicky de Viking' gecanceld.

Lievelingstante

Volgens Omroep Brabant is het overleden slachtoffer een zus van de moeder van Frans. Tante Doortje zou Frans' lievelingstante zijn geweest.

"Frans is overstuur, zijn moeder Wies is overstuur", zegt een buurtbewoner tegen de Brabantse zender. De politie heeft slachtofferhulp ingeschakeld voor de nabestaanden.

Maandagavond troffen agenten een dode vrouw en een zwaargewonde man aan in een woonwagen in Fijnaart.

Zelfmoordpoging

Frans' ouders wonen in de wagen naast die waar het drama plaatsvond. De slachtoffers zouden gevonden zijn door een bekende van de Bauers die op visite kwam.

Ooggetuigen vertellen dat het om een familiedrama gaat. Oom Giel zou zijn vrouw hebben gedood en daarna een zelfmoordpoging hebben gedaan.

Hij is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De politie doet nog geen uitspraken over de toedracht van het incident.

Familielid Frans Bauer gedood