AMSTERDAM - Gerard Joling wordt bijna 50 jaar, maar heeft nog steeds een agenda waar je u tegen zegt. In mei staan Gordon, Jeroen van der Boom, René Froger en Gerard Joling als de Toppers drie keer in de Amsterdam Arena.

Joling heeft zijn collega's nog niet gezamenlijk ontmoet, maar heeft wel al een plan van aanpak.

"Ik ga ze volgende week voor het eerst allemaal zien. Dus ik heb nog geen idee, maar ik denk wel dat het goed komt", vertelt Joling. "De verdelingen worden gemaakt, de liedjeskeuze wordt bepaald. En dan kunnen we gaan repeteren, de nummers doornemen."

Joling wil zich vooral concentreren op zijn eigen bijdrage aan de formatie. "Ik wil een beetje afstand houden, niet te klef", legt hij uit.

"Je werkt met vier mensen, dus met vier ego's. Ik weet door die dertig jaar dat ik plaatjes maak waar ik het over heb. En wat ik wil en wat ik vooral niet wil."

In de clinch

Joling maakte eerder deel uit van de Toppers, maar stapte in november 2008 uit de groep. De zanger lag regelmatig in de clinch met collega Gordon.

Van der Boom verving Joling. In september verliet ook Gordon de Toppers. Drie maanden later keerden zowel Joling als Gordon weer terug, zodat de formatie nu uit vier leden bestaat.