AMSTERDAM - Patricia Paay heeft haar verhuizing van SBS naar RTL bevestigd. Dat doet de televisiepersoonlijkheid maandag in De Telegraaf. Paay heeft erg veel zin in de nieuwe samenwerking. Over een reallifesoap is Paay minder enthousiast.

"Ik wil gewoon goede televisie maken en schitteren", vertelt de 60-jarige Paay in de krant.

"De nieuwe generatie weet niet beter dan dat ik Patricia van 'Popstars' ben. Maar ik wil niet alleen maar achter een jurytafel zitten. Ik kan veel meer. Ik kan een hele show dragen, ik ben een allround entertainster."

Albert

Een programma waarin Paay die kwaliteiten wil laten zien is 'RTL Boulevard'. "Het is nog niet duidelijk of ik dat samen met Albert of als plaatsvervanger van Albert ga doen", vertelt ze.

Een reallifesoap staat niet in de planning. "Daar heb ik echt een ongelooflijke hekel aan", vertelt Paay, die eerder nog schitterde in de realitysoap 'Adam's Family'.

"En natuurlijk zijn er de geruchten over een programma waarbij er een man voor mij zal worden gezocht. Er is inderdaad een productiemaatschappij die dit dolgraag wil doen", verklapt de zangeres. En Paay zelf ziet daar ook wel heil in. "Op dit moment denken we er over na. Het wordt een showprogramma dat speciaal rond mij wordt opgebouwd."

Heerlijk

'Ik vind het heerlijk wat RTL me nu biedt. SBS heeft mij dat niet geboden. Ik wilde gewoon vastigheid", vertelt Paay, die bij SBS per klus werd betaald. "RTL geeft mij de kans om meerdere kanten van mezelf te kunnen laten zien. Daarmee gaat mijn wens in vervulling. Zo mooi kan het leven zijn. Ik heb het ook Adam verteld en hij vindt het geweldig voor me."