AMSTERDAM - Courtney Love is verliefd op de voormalige verloofde van actrice Uma Thurman. De rockster zou smoor zijn op de hoteleigenaar Andre Balazs. De 45-jarige weduwe van Kurt Cobain zou in e-mails aan een vriend onthuld hebben helemaal hoteldebotel te zijn.

De Britse krant Daily Mail heeft de hand weten te leggen op het mailverkeer waarin Love haar uitlatingen doet. "Ik ben verliefd, het is leuk en spannend", schrijft ze.

"Hij is erg lief en respecteert me. Hij heeft perfecte manieren maar hij is ook grappig", zegt ze over de 52-jarige hoteleigenaar.

"Hij heeft overal bezittingen en hij heeft me de sleutel van zijn appartement gegeven. Maar waar kun je beter wonen dan in zijn hotel?"

Love woonde eerder al vier maanden lang in zijn hotel Chateau Marmont in Hollywood. Het grootste gedeelte van dit jaar woonde ze in een hotel in New York, dat ook eigendom is van Balasz.

Een van de dochters van Balasz schijnt de enige persoon te zijn die moeite heeft met de verliefdheid, omdat ze niet tegen Love's nicotineverslaving kan. Courtney Love had eerder relaties met komiek Steve Coogan en acteur Edward Norton.