AMSTERDAM - Jerry Springer heeft zijn eigen programma niet echt hoog zitten. De presentator zegt dat zijn show niet het geschikte middel is om Octomom uit de puree te helpen.

"Ik denk niet dat mijn programma ook maar iemand kan helpen. Het is leuk, maar het is dom", zei de presentator tegen de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Nadya Suleyman, beter bekend als Octomom, de beroemde moeder van een achtling, zocht eerder hulp bij Dr. Phil en Oprah Winfrey. De vruchtbare moeder dreigde haar huis kwijt te raken wegens een betalingsachterstand.

Diverse organisaties schoten de moeder van in totaal veertien kinderen te hulp. Zo kreeg ze in ruil voor afbetaling van haar schulden een rol in een pornofilm aangeboden en besloot dierenrechtenorganisatie Peta haar te sponsoren door een reclamebord voor dierensterilisatie in haar tuin te plaatsen.

Gek

"Ik denk niet dat Octomom bij mij om hulp moet komen vragen", zei de 66-jarige presentator. "Ons programma is zo gek… Bovendien hebben wij nooit beroemdheden in onze show."

Springer verschijnt binnenkort weer op televisie met een datingshow voor mensen met een 'verhaal'. Vanaf de jaren negentig deden honderden Amerikanen hun persoonlijke problemen uit de doeken bij 'The Jerry Springer Show'.