AMSTERDAM - In de woning van Michael Jackson zijn niet alleen verdovende medicijnen gevonden. Agenten troffen ook veel huidcrèmes aan toen ze in juni het huis van de King of Pop doorzochten. Dat blijkt uit politiedocumenten.

De tientallen gevonden tubes bevatten crème die gebruikt wordt om de huid te bleken.

Jackson werd er jarenlang van beschuldigd dat hij zijn achtergrond verloochende door zijn huid te bleken. De zanger zou liever blank dan zwart zijn. In de jaren negentig biechtte Jackson op dat hij de huidziekte vitiligo had.

Doodsoorzaak

De gevonden crèmes hadden volgens artsen niets te maken met de dood van de King of Pop. Jackson stierf op 25 juni op 50-jarige leeftijd als gevolg van een overdosis propofol, een sterk verdovend middel.

Daags na Jacksons dood trof de politie elf flessen propofol aan in zijn woning. Enkele waren leeg, andere nog vol. Onder de flessen waren er met hoeveelheden die een patiënt urenlang in narcose zouden kunnen houden.

Vreemd gedrag

Jacksons lijfarts wordt verdacht van doodslag. Conrad Murray zou de zanger te veel propofol hebben toegediend, waardoor hij nooit meer wakker werd.

Vlak na Jacksons dood gedroeg Murray zich vreemd. "Ik moet naar het huis om crèmes op te halen zodat de wereld er niet achter komt dat Michael ze gebruikte", zei de lijfarts vlak nadat Jackson zijn laatste adem uitblies.