AMSTERDAM - U2-frontman Bono verdient bakken met geld met de Ierse rockband, maar is geen ster in het investeren van zijn kapitaal. De Amerikaanse zakensite 24/7 Wall Street heeft Bono deze week zelfs uitgeroepen tot slechtste investeerder van Amerika.

Bono stak onder meer geld in telecombedrijf Palm, dat probeerde marktaandeel van de iPhone af te snoepen. Dat mislukte, waarna de koers van Bono's aandelen instortte.

De Ierse rocker investeerde daarnaast in het Amerikaanse zakenblad Forbes. Ook op die investering is veel verlies gemaakt.

Honderden miljoenen

24/7 Wall Street zegt dat Bono via het bedrijfje Elevation -vernoemd naar een U2-nummer- driehonderd miljoen dollar investeerde in Forbes. Sindsdien is de waarde van het bedrijf vele honderden miljoenen gekelderd.

Ook andere investeringen van Elevation liepen volgens 24/7 Wall Street uit op fiasco's. De waarde van een website waarin het bedrijf honderd miljoen dollar stak, is sinds de investering gehalveerd. Recent stak Elevation honderd miljoen dollar in een internetbedrijfje, dat nu in zwaar weer verkeert wegens verschillende rechtszaken.