AMSTERDAM - Gerard Joling wilde alleen terug bij de Toppers als ook Gordon zich weer bij de heren zou voegen. Dat zegt de 49-jarige zanger zaterdag in De Telegraaf. "Hoe slecht de verhouding ook was, we horen er allebei bij."

Joling stapte in november 2008 na vele ruzies met Gordon uit het zangtrio. Zijn plek werd opgevuld door Jeroen van der Boom.

In september hing ook Gordon zijn Toppers-microfoon aan de wilgen. Drie maanden later maakten beide heren bekend zich weer bij Van der Boom en René Froger te voegen.

"Dat is denk ik ook wat het publiek wil", zegt Joling over het nieuwbakken kwartet.

Aanvaringen

Gerard heeft wel geleerd van zijn aanvaringen met Gordon. "We moeten gewoon niet te klef worden. Iedereen heeft een ego en dat is ook goed." Joling vertelt over een etentje met Gordon, waarbij vreselijk gelachen werd.

Opmerkelijk is dat Gordon zaterdag in het AD zegt dat de communicatie met de andere Toppers 'niet echt jé van hét is'.

Verjaardag

Naast de optredens met de Toppers in mei heeft Joling nog meer reden voor een feestje. Volgende maand viert Gerard zijn vijftigste verjaardag, dit jaar zit hij 25 jaar in het artiestenvak.

Hoewel Joling ijdel is -"Mijn uiterlijk vind ik belangrijk"- heeft hij geen probleem met ouder worden. "Ik vind ouder worden tot nu toe niet zo erg. Ik voel me goed en gezond. Ik heb mijn moeder als voorbeeld, zij heeft een mooie huid."

Droom

Voor zijn oude dag heeft Joling nog één droom: een huis in Bergen. "Een stukje grond, een huis in Bergen. Dat is een wens voor later", fantaseert Gerard. "Wie weet, dat ik dat over vijf jaar besluit. Ach, voorlopig buffel ik door."