AMSTERDAM - Lady Gaga doet producent Rodney Jerkins denken aan Michael Jackson. Dit zegt hij in een interview met het Amerikaanse tijdschrift In Touch.

De producent van het nummer 'Telephone' is blij samen te kunnen werken met de zangeres 'die waarschijnlijk de geschiedenisboeken ingaat als de beste vrouwelijke entertainer aller tijden', meldt het blad.

Jerkins vertelt dat Michael Jackson hem altijd vertelde dat hij zo bang was om 'Thriller' uit te brengen.

Hij deed dat echter wel omdat hij dacht dat de tijd er rijp voor was, en 'Thriller' werd het best verkochte album aller tijden. Hij vindt dat er al lange tijd geen artiest meer is opgestaan die geen angst kende, maar Lady Gaga is voor niemand bang.

'Telephone'

Het nummer 'Telephone' van Lady Gaga was eigenlijk bedoeld voor Britney Spears. Songwriter Rodney Jerkins en Lady Gaga begonnen twee jaar geleden te schrijven met Britney in hun hoofd. De zangeres besloot uiteindelijk om het nummer voor zichzelf te houden, vertelt de producent.

De videoclip 'Telephone' doet het goed op YouTube: het filmpje werd al meer dan zeven miljoen keer bekeken. Alle clips van de zangeres zijn in totaal meer dan een miljard keer bekeken, een absoluut record.