AMSTERDAM - Patricia Paay vindt alle media-aandacht voor haar persoon nogal overweldigend. "Ik heb van de week wel even aan Britney Spears gedacht", zegt ze donderdag telefonisch tegen RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde.

De oudste playmate ter wereld zegt de verkeerde keuze te hebben gemaakt wat betreft haar woning. "Het is voor de fotografen een makkie. Ze kunnen op het terras zitten en als ik de deur open doe, staan ze daar."

Vluchten heeft volgens Paay ook geen zin. "Dan ga je straatje in, straatje uit en dan denk je dat je ze kwijt bent. En dan staan ze daar weer!"

Relatie

De diva was de afgelopen weken in het nieuws vanwege haar vermeende relatie met de 27-jarige miljonair Nicky van Dam. Ze bevestigt niet dat hij haar nieuwe liefde is. "Nou, lover? Lover? Ik heb een leuk vriendje. Het is allemaal zo pril. We gaan nog niet trouwen."

De 61-jarige vindt haar Nicky 'wel lief' en voegt eraan toe dat ze geen waarde hecht aan leeftijd. "Ik wil gewoon plezier hebben en dat heb ik ook."

Aandacht

Paay is wel gewend aan aandacht van onbekenden. "Als je een keer een lekker drankje gaat drinken is er altijd een dronken man die een kusje van je wil." Eerder deze week greep haar 'toyboy' in toen een voorbijganger haar beledigde. Hij zou een cola over de man hebben gegooid en een klap hebben uitgedeeld.

"Hij is het niet gewend", praat de diva zijn gedrag goed. "Mijn vaste taxichauffeur zei 'ik had zijn kop eraf geslagen'."