AMSTERDAM - Veronica gaat niet verder met CQC. Het satirische nieuwsprogramma van Beau van Erven Dorens zal nog twee keer worden uitgezonden, daarna gaat de stekker eruit.

Veronica stopt met de show vanwege de tegenvallende kijkcijfers, laat de zender donderdag weten.

"De eerste week van het tweede seizoen werd gemiddeld bekeken, maar in de tweede week daalden de kijkcijfers", zegt een woordvoerder van de zender. "We moeten realistisch blijven, we zijn wel een commercieel station."

Kijkers

De aflevering van maandag trok 153 duizend kijkers, vorige week stemden 164 duizend paar ogen af op CQC. De nieuwsshow is nog twee keer te zien, daarna neemt het uit het buitenland aangekochte 'Bizarre ER' het stokje over.

CQC kampte vanaf het begin met tegenvallende kijkcijfers. De eerste aflevering trok in augustus slechts 263 duizend kijkers.

Destijds zei presentator Beau van Erven Dorens dat het ook aan de zender ligt. "Het zit op Veronica, dat is toch een zender die een beetje verder weg zit op de kanalen", aldus Beau eerder.

Balen

De presentator en zijn verslaggevers balen volgens Veronica 'enorm' van het besluit. "Maar we maken nog twee afleveringen, we gaan nog twee keer knallen. Ze willen het op een goede manier afsluiten."

Van Erven Dorens sprak eerder al de wens uit zijn programma te kunnen laten groeien. "We zijn erg blij dat we weer aan de slag mogen. Ik denk dat we erin geslaagd zijn steeds iets beter te worden", vertelde Beau aan de vooravond van het tweede seizoen CQC.

Combinatie

De combinatie van nieuws en comedy was volgens de presentator een van de problemen. "Nieuws is moeilijk en comedy is moeilijk, dus de combinatie daarvan is echt een heel lastige kluif."