AMSTERDAM - Sonja Bakker klimt langzaamaan weer uit het dal, nadat ze vorig jaar scheidde van haar man Koen Lenting. In Flair vertelt de dieetgoeroe waarom hun huwelijk strandde. "Hij kon mij niet meer loskoppelen van het product Sonja."

"Voor mij was het succes, achteraf gezien, een sluipmoordenaar. Ik geloofde erin en begon gewoon", aldus Bakker in het tijdschrift.

Maar hoe groter het succes werd, hoe moeilijker het werd in haar huwelijk. "Op een gegeven moment werden we geleefd en met name Koen vond dat steeds lastiger worden. Want Sonja Bakker was zijn vrouw, maar ook een product, een merk en zelfs een werkwoord."

Volgens Bakker vond haar echtgenoot het moeilijk om haar te moeten delen met anderen. "Daardoor wilde hij zichzelf steeds meer bewijzen, laten zien dat hij ook goed was."

Bom

In Flair onthult de bekende gewichtsconsulente verder dat ze in 2008 politiebegeleiding nodig had vanwege een stalker. "Die vent liep 's nachts rond mijn huis en legde zelfs een bom onder mijn auto."

Toen de man gearresteerd was, bleek dat hij zelf een heel zware vrouw had. "Hij vond dat ik tegen een wereld met dikke mensen was en dat ik allemaal anorexiavrouwen zou creëren."

Grenzen

Inmiddels is het weer wat rustiger in het leven van Bakker. "Ik geef nu mijn grenzen beter aan. Ik ben niet afhankelijk van mijn succes, zonder dat ben ik ook een leuk mens."