AMSTERDAM - Na het winnen van Popstars eind januari heeft Wesley Klein het druk met optredens en persdagen. Zijn nieuwe single Een Ongelofelijke Droom is zojuist verschenen.

NU.nl sprak Wesley over De Toppers, zijn ex-platenlabel Benelux Records en zijn herwonnen toppositie in de hitlijsten.

Je hebt het momenteel erg druk. Hoe staat het met de opnames voor je eerste album?
"Ik ga binnenkort beginnen met de opnames. Het album zal waarschijnlijk in juni uitkomen."

Kun je alvast wat tipjes van de sluier oplichten?
"Naast mijn single You Raise Me Up zal het een Nederlandstalig album worden. Er zullen geen liedjes van de liveshows op komen, maar alleen eigen nummers."

Hoe was voor jou eigenlijk de overgang van de Popstars-liveshows naar 'het echte leven' als zanger?
"Het viel me erg mee. Bij Popstars moest je iedere week presteren. Nu is het publiek eigenlijk de jury, want het publiek moet de muziek mooi vinden. Het is een stuk rustgevender, omdat je niet afgekraakt kunt worden of lage cijfers kunt krijgen. Het is naast je hobby ook je werk, dan kijk je er anders tegenaan."

De laatste weken stonden ook in het teken van de rel met Benelux Records (ex-platenlabel van Wesley, red.), die oud werk van je wilden uitbrengen. Hoe ga je daarmee om?
"Ik heb gelukkig mensen om me heen die dat uitzoeken, ik ben daar zelf niet zo mee bezig. Ik moet me lekker richten op mijn eigen liedjes en mijn eigen carrière en dat wordt wel geregeld. Daar ben ik niet bang voor."

In mei ga je optreden met De Toppers. Stel, de mannen krijgen weer ruzie en dreigen uit elkaar te gaan. Zou jij je aanbieden om deel van de groep uit te gaan maken?
"Haha! Ja, het zou sowieso heel leuk zijn om hele shows te draaien. Lachen toch, als je dat als Topper zou mogen doen! Het is niet zo dat ik die muziek maak, maar ik vind het wel hele leuke muziek. En vooral de sfeer in de Arena, dat is echt gigantisch. Én kicken dat ik met mijn idool René Froger en de rest op het podium mag staan."

Je vriendin gaat bijna bevallen. Je hebt gezegd dat je voor je kindje 's-middags thuis bent en 's avonds gaat optreden.
"Ze zeggen dat je als artiest eigenlijk meer tijd voor je kind hebt dan dat je normaal werkt. In de bouw ben je 's-ochtends vroeg weg, dus dan zie je je kindje niet en 's-avonds wanneer je thuis bent gaat je kindje slapen. Nu ben ik meer doordeweeks thuis. Natuurlijk is de periode dat je een album of een single gaat presenteren wel hectisch, maar daar moet je je dan maar bij neerleggen."

Er zijn veel BN-ers met een real-life soap. Tot voor kort had jij er ook een. Waarom denk je dat mensen juist naar Op Naar De Top Met Wesley hebben gekeken?
"Omdat ik net vanuit Popstars kwam en dat mensen het leuk vinden om te zien hoe het dan met zo'n jongen, meisje of groepje gaat wanneer deze gewonnen heeft. Ik denk dat ze het hartstikke leuk vinden om te zien wat ik vroeger heb gedaan en wat ik in deze periode aan het doen ben."

Extra interessant dus omdat je nog aan het begin van je carrière staat?
"Ja, ook. Daarnaast omdat het vaak gebeurt dat het rondom de winnaar van een programma even stil wordt en na een tijd de single pas komt. Daarom was het denk ik leuk om te zien hoe ik eraan ga werken. De soap werd verlengd van vier afleveringen naar zes. Op een gegeven moment is mijn vriendin natuurlijk hoogzwanger en dat is toch wel een beetje privé."

Meer weten over Wesley? Kijk op NLtracks.