LONDEN - In een zelfgeschreven brief heeft prinses Diana tien maanden voor het fatale ongeval in Parijs haar eigen dood voorspeld. De prinses vreesde dat er een moordcomplot tegen haar werd gesmeed. Dat zegt haar voormalige butler Paul Burrell. De Britse krant Daily Mirror publiceerde maandag delen uit de brief.

Bekijk video:
Modem / Breedband

In de brief schrijft Diana te vrezen voor een fataal auto-ongeluk. Burrell zegt dat Diana de brief in een envelop stopte, er 'Paul' opschreef en aan hem gaf met de woorden: "Ik zet de datum erop en geef hem aan jou. Bewaar hem, voor het geval dat..."

Volgens Burrell voelde Diana na de scheiding van Charles dat zij het koningshuis 'in de weg' zat. Na Diana's dood in 1997 bleven sommigen, onder wie de vader van de eveneens omgekomen Dodi Fayed, geloven in een complot om de prinses uit de weg te ruimen. Na onderzoek werd de dronken chauffeur van de auto postuum als verantwoordelijke aangewezen.

Tegen Burrell was vorig jaar een onderzoek gestart wegens de diefstal van goederen van Diana, Charles en hun kinderen William en Harry. Het proces werd gestaakt na een interventie van koningin Elizabeth II. Zij meldde de rechtbank dat zij de butler de goederen in bewaring had gegeven. Burrell heeft een boek over zijn ervaringen met de koninklijk huis geschreven.

Volgens de Daily Mirror staat in de brief ook wie Diana schuldig acht. Maar om "juridische redenen" wil de krant die naam niet publiceren.