MICHIGAN - Een Amerikaanse rechter heeft een klacht afgewezen van een man die zegt dat hij in een lied van de rapper Eminem wordt beledigd. De rechter motiveerde haar uitspraak in de stijl van de spraakmakende zanger, namelijk rappend.

De 32-jarige DeAngelo Bailey eiste een forse schadevergoeding wegens smaad, meldde de Amerikaanse krant The Macomb Daily (Michigan) zaterdag. In het lied Brain Damage zingt Eminem over schoolgenoot D'Angelo Bailey die hem op school met zijn hoofd tegen een urinoir sloeg.

Voor de rechtbank stelde Bailey dat het onterecht was hem als bullebak af te schilderen. Hij was in 1982 op school "per ongeluk'' tegen Marshall Bruce Mathers III, nu beter bekend als Eminem, gebotst." Rechter Deborah Servitto noemde de tekst van het lied uit 1999 een verhaal waarvan niemand aanneemt dat het echt is gebeurd. Aan de juridische toelichting van haar besluit voegde ze een tienregelig vers toe als extraatje.

De moeder van Eminem spande in 1982 tevergeefs een rechtszaak aan tegen de school wegens mishandeling van haar zoon. In de stukken komt de naam Bailey voor.