AMSTERDAM – Actrice Drew Barrymore is gelukkiger dan ooit. “Het is emotioneel een lastige tijd geweest, maar ik ben nu gelukkiger dan ooit".

Dit zegt de 35-jarige actrice in een interview met de Britse krant Daily Mail.

Hierin vertelt ze over haar moeilijke jeugd en de lastige relatie met haar moeder, die Barrymore al op achtjarige leeftijd meenam naar nachtclubs. “De relatie met mijn moeder is mijn grootste strijd.”

Moeder

De actrice haalt dan ook flink uit naar haar moeder. "Ik denk dat ik een goede moeder zou zijn. Ik heb immers gezien hoe het niet moet."

“Ik groeide op in een familie dat open was naar alles, ook seksueel gezien. En omdat ik al werkte, had ik alleen maar volwassen vrienden”, aldus de actrice, die al jong beroemd werd door haar rol in de film E.T.

Dikke kindje

“Ik had problemen op school omdat iedereen mij kende uit de film. Ik was het dikke kindje dat iedere dag werd geslagen. Als je door zulke moeilijke tijden komt, dan maakt dat je een beter persoon”, aldus de actrice.

Barrymore vertelt ook over haar rol als producent en regisseur. Zo produceerde ze de Charlie’s Angels films, en regisseerde ze de film Whip it.

Keerpunt

“Het starten van mijn eigen productiemaatschappij was een keerpunt in mijn leven. Ik bereikte iets en voor het eerst vond ik een hechte groep – de familie waar ik al die jaren naar op zoek was."