AMSTERDAM - De Engelse actrice Elizabeth Hurley heeft haar 7-jarige zoontje Damian verboden om naar films te kijken waarin haar voormalige partner Hugh Grant te zien is. Niet vanwege rancune, maar vanwege het vele schelden in de films.

Ze laat hem echter wel naar al haar eigen films kijken, waaronder de Austin Powers-films, terwijl die in Engeland een rating hebben voor 15 jaar en ouder. Het knulletje zou zelfs alle teksten van zijn moeder uit de film uit 1997 kunnen oplepelen. Zo schrijft de Britse krant The Daily Telegraph.

Hurley en Grant hadden vanaf 1994 een relatie. In 1995 werd hij beschuldigd van het gebruikmaken van de diensten van een prostituee, waarna het in hun relatie bergafwaarts ging. In 2000 gingen de twee uit elkaar.

Peetvader

Ze gaan echter nog vriendschappelijk met elkaar om en wonen naast elkaar in Londen. Grant is zelfs de peetvader van Damian.

"We proberen steeds iets te vinden van oom Hugh waar we samen naar kunnen kijken, maar er wordt steeds zoveel in gevloekt", zegt Hurley.

"Hij kan niet naar 'Four Weddings and a Funeral' kijken, en ook niet naar 'About a Boy'. Het is best moeilijk om wat van Hugh te vinden dat geschikt is voor kinderen."

Mazzel

"Damian heeft enorme mazzel", gaat zijn moeder verder. "Hij heeft een hele hoop peetvaders, en die verwennen hem steeds als ze de kans krijgen." Naast Grant zijn ook Elton John en zijn partner David Furnish peetvaders van Damian.