AMSTERDAM - De Queen of Pop Madonna wil graag hulp van de Britse koningin om een film te maken over koning Edward VIII en diens bewogen troonsafstand in 1936. Zij wil op locaties in Windsor Palace kunnen filmen.

Het verhaal zal zich voornamelijk richten op Wallis Simpson, een Amerikaanse vrouw waar de monarch mee wilde trouwen.

Simpson was echter al tweemaal gescheiden en een burgermeisje, wat leidde tot een constitutionele crisis.

"Madonna wil de film zo authentiek mogelijk maken, en zou het fantastisch vinden als ze op enkele historische plekken in het paleis zou mogen filmen", zegt een woordvoerder van de 51-jarige zangeres tegen de Britse krant Daily Telegraph.

Dorset

"Ze is dol op het Verenigd Koninkrijk en kijkt erg op tegen de Britse koningin." Madonna heeft tijdens haar zeven jaar durende huwelijk met de Engelse regisseur Guy Ritchie in het Engelse Dorset gewoond. Ze is van plan deze zomer met de opnames van de film te beginnen.

Een personeelslid van Windsor Palace heeft echter al laten weten dat de kans erg klein lijkt dat Madonna ooit in het paleis zal mogen filmen, omdat dit normaliter verboden is.

Uitzondering

"Ik kan me niet voorstellen dat Hare Majesteit een uitzondering zal maken, zeker niet voor een film over Wallis Simpson."

Madonna heeft zelf het script geschreven voor de film. De Australische actrice Abbie Cornish zal de hoofdrol spelen van een hedendaagse vrouw die geobsedeerd raakt door het levensverhaal van Simpson.