AMSTERDAM - Het handgemaakte meubilair dat Michael Jackson in opdracht liet vervaardigen voor zijn huis in Londen wordt geveild.

Zo staat een vergulden roodfluwelen sofa, waar negen mensen op kunnen zitten, te koop. Ook een stoel, met luipaardprint en afgewerkt met struisvogelveren, gaat onder hamer.

Alle 22 meubelstukken worden geveild in een veilinghuis in Los Angeles. Jackson wilde de meubels gebruiken tijdens zijn verblijf in Londen voor de comebackconcerten 'This Is It'.

Een reconstructie van het huis kan tot de veiling in juni nog bewonderd worden in het Planet Hollywood casino in Las Vegas.

Wereldhonger

Een deel van de opbrengsten gaat naar een stichting die zich inzet voor de gezondheid van muzikanten die het moeilijk hebben.

Een ander deel gaat naar een stichting die als doel heeft een einde te maken aan de wereldhonger. Het veilinghuis dat de stukken verkoopt staat bekend om het handelen in goederen van bekende mensen.

Eerder verkocht het veilinghuis de niersteen van Star Trek-acteur William Shatner voor een bedrag van 25 duizend dollar.