AMSTERDAM - Johan Vlemmix is vanmiddag weer ontslagen uit het ziekenhuis. De beroepsentertainer werd donderdagavond onwel en werd opgenomen in het ziekenhuis.

Vlemmix is zich kapot geschrokken van het voorval en heeft aangegeven 'flinke stappen terug te zullen doen'.

Vlemmix was bezig met de opnames voor zijn eigen internettelevisie-project. Bij dit project kan de entertainer 24 uur per dag live gevolgd worden.

"Ik was aan het chatten met kijkers toen ik opeens helemaal beroerd werd", vertelt een geschrokken Vlemmix tegen Novum Nieuws. "Ik kreeg pijn in mijn borst en schouder".

Pillen

De 51-jarige ondernemer dacht zelf dat het wel los zou lopen. Kijkers van het reality-programma belden volgens Vlemmix vervolgens een ambulance voor hem.

"Toen de ambulance kwam moest ik op de grond gaan liggen en de uitslagen van de hartmeters waren niet goed. In het ziekenhuis ben ik naar de hartbewaking gebracht."

Vlemmix kreeg van de arts direct medicijnen. "Normaal gesproken ben ik niet zo van de pillen, maar ik heb ze toch maar genomen."

Doodwerken

Hij heeft in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere onderzoeken ondergaan en heeft aan de hartbewaking gelegen. Zijn toestand is gestabiliseerd.

Hij is vanuit het ziekenhuis direct naar een onbekende bestemming gegaan om rust te nemen.

Nu gaat Johan Vlemmix het rustiger aan doen. "Ik maakte voorheen 130-urige werkweken, maar ik ga nu zeker flinke stappen terug doen. Je doodwerken is ook niet de bedoeling", zegt een onthutste Vlemmix.

De programma's op zijn internettelevisiezender gaan overigens gewoon door.