Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé,Weekend, Story en Party. Met daarin deze week onder meer het ‘Terpje’, de thuiskapster van Con en Tat en de verboden panty’s van Rachel. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Is Maxima een sloddervos? Eerst werd haar koffer van Schiphol meegenomen door schaatser Erwen Wennemars. Halverwege zijn terugrit werd hij gebeld dat hij de verkeerde bagage had meegenomen.

Helaas meldt het verhaal niet of hij er nog snel even stiekem in heeft gekeken. Maar misschien heeft hij dat alleen thuis aan zijn Renate verteld. Nu staat in Party dat Maxima haar oorbel kwijtraakte.

Tijdens een bezoek verscheen ze met een kek zilveren jasje en mooie grote oorbellen. Later op de dag droeg ze nog maar één oorsieraad. Waar was de andere oorbel, vraagt het blad zich af. Kwijtgeraakt?

Dat zou slordig zijn, want het was een dure oorbel. Of uitgedaan, in haar zak gestopt en vergeten weer in te doen? Dan is behalve haar man ook zij ‘Een beetje dom’.

Potvis Paul

Paul de Leeuw is bepaald niet de slankste. Hij vertelde ooit dat hij kliekjes avondeten in de vuilnisbak gooit en er dan meteen chloor overheen giet. Anders zou hij de bami of stamppot er weer uitvissen en alsnog opeten.

Getsie! Toch weerhoudt het de dikke presentator er niet van grappen over andermans figuur te maken. In Ranking the Stars was de vraag ‘Wie wil er met Angela Groothuizen op het naaktstrand liggen?’.

Paul antwoordde: ‘Hoe lang duurt het voor dierenactivisten haar terug de zee in duwen?’. Angela kon er gelukkig om lachen: ‘Paul is eerder een potvis dan ik,’ reageerde ze gelaten. Touché, die kan Pa Paul in z’n zak steken!

Het Terpje

Privé dingt mee naar ‘Bedenker van het woord van 2010’. Na ‘opleuken’ en ‘swaffelen’ vinden ze nu dat hun woord ‘Terpje’ op de lijst moet.

Dat verwijst natuurlijk naar Good Old Erica Terpstra, die in Vancouver weer enorm aan het ‘Terpen’ was. En nee, grapt het blad, het staat niet voor ‘een wijntje te veel op’.

Deze opmerking komt na een interview dat Erica gaf, waarbij ze lichtelijk lallend sprak en later toegaf dat ze een wijntje of wat had genuttigd.

Een Terpje is een knuffel, een innige omhelzing, een big hug, hoewel na Erica’s enorme gewichtsverlies het woord wel een beetje aan waarde inboet. Maar het blijft leuk bedacht.

Geer gepasseerd

Gerard Joling is weer eens boos. Meestal is ‘valse zuster’ Gordon ergens kwaad over, maar deze keer is het Geer zelf. In Privé poseert hij trots (met gestifte lippen en mascara op) met een Award, de Gouden Harp.

Die zou hij krijgen voor het lied ‘Engel van mijn hart’. ’s Middags al repeteerde hij voor de show en poseerde hij voor de fotografen, zodat de foto de volgende ochtend in de kranten kon komen. Maar ’s avonds bleek dat hij de prijs helemaal niet kreeg!

De Gouden Harp ging naar de schrijver van het lied. Gerard is razend en jurylid Eric van Tijn kreeg de volle laag. ‘Je moet ophoepelen, l*l!’ schreeuwde hij. Van Tijn is gelukkig wel wat gewend en hield voet bij stuk. Gerard ging woest en zonder prijs naar huis. Of hij volgend jaar present is, valt nog te bezien.

Connie vs. Tatjana

Sinds stoeipoes Tatjana met haar miljonairsvriend is, heeft ze een metamorfose ondergaan. Ze is nog steeds helblond, maar minder ordinair. Haar jurken zijn minder bloot en haar haar heeft een keurig bob-model.

Blijkbaar vond Connie Breukhoven het een goede coupe, want ze verscheen met exact hetzelfde kapsel. ‘Lentekriebels, Connie? vroeg Privé haar. ‘Nee hoor, ik vond het gewoon leuk om mijn haar er af te halen.

Als ik spijt krijg? Het groeit wel weer aan. Tegenwoordig kun je haar trouwens per meter kopen,’ licht de diva haar kapsel toe. Op de foto is te zien dat beide dames qua kleur en snit precies dezelfde lokken hebben.

Delen ze in Wassenaar en België soms dezelfde thuiskapster? Of is dit het nieuwe miljonairshaar?

Rachels panty’s

"Ze lijkt te denken dat ze zelf een artiest is", schampert Weekend over Rachel Hazes. De weduwe van André klaagt namelijk iedereen aan die het wáágt iets met haar naam te doen. Ze moet natuurlijk leven van de inkomsten van André’s erfenis, maar nu maakt ze het wel heel bont.

Een fabrikant van panty’s noemde zijn nylonkousen ‘Rachel’ en werd voor de rechter gedaagd. We zouden eens kunnen denken dat het háár pantylijn betreft. We zien een uiterst goedkoop doosje met drie Rachel-panty’s.

Zo armoedig dat de ladders er al in schieten als je er alleen naar kijkt. Wat dat betreft zouden ze wel bij de Weekend-foto van de weduwe passen. Rachel staat bij de kliko in een uitgezakte jas, zonder make-up en met een mega-grijze uitgroei in haar haar.

Helaas voor mevrouw Hazes werd haar eis afgewezen. Sterker nog: ze moet 1000 euro betalen aan de panty-fabrikant. Daar kan ze vast hónderden doosjes Rachel-panty’s voor kopen.