AMSTERDAM - Charlie Sheen wil zich maandag in de rechtszaal verdedigen door te ontkennen dat hij zijn vrouw Brooke Mueller bedreigd heeft. Hij zal aangeven dat Brooke buiten zichzelf was door overmatig alcohol- en drugsgebruik.

Dat vertelt een bron aan de Amerikaanse entertainmentwebsite Radar Online.

"Ze heeft behoorlijk gefeest voordat het incident plaatsvond. Aangezien ze daarna naar een afkickkliniek is gegaan, kan dit door de rechter als een belangrijk feit worden gezien", zegt de bron.

Een ander feit dat voor de 44-jarige acteur pleit, is dat Brooke niet mee wil werken met de aanklagers. Ze weigert medewerking, maar wanneer ze haar verhaal afzwakt, kan ze aangeklaagd worden voor het doen van een valse aangifte.

Misstap

Als de aanklagers de 'Two and a Half Men'-coryfee vragen toe te geven dat hij een misstap heeft begaan, dan is hij waarschijnlijk bereid hiermee akkoord te gaan, melden diverse websites. Hij is niet bereid te verklaren dat hij een zwaar misdrijf heeft begaan.

Mes

Sheen is aangeklaagd voor het plegen van huiselijk geweld. Tijdens kerst zou hij zijn vrouw bedreigd hebben en een mes op haar keel hebben gezet. Momenteel zit hij in een afkickkliniek.