AMSTERDAM - Brad Pitt is vijf jaar geleden in Kenia op het nippertje ontsnapt aan de politie. Agenten wilden de wereldberoemde acteur in de boeien slaan in verband met marihuanabezit.

Dat onthult de auteur van een boek over Pitt en Angelina Jolie tegenover het Amerikaanse blad Life & Style.

Volgens geruchten rukten de agenten in 2005 uit na klachten van geluidsoverlast. Pitt en Jolie zouden zo luidruchtig de liefde bedreven hebben in Kenia dat de politie ingeschakeld werd. In werkelijkheid klopten de agenten bij het Hollywoodkoppel aan na een anonieme tip over stank.

Iemand rook marihuana en tipte de politie. Toen agenten bij de hotelkamer van Pitt en Jolie arriveerden konden ze echter geen marihuana vinden.

Onthullingen

Schrijfster Jenny Paul doet in haar boek 'Brad Pitt and Angelina Jolie: The True Story' allerlei onthullingen over het wereldberoemde koppel. Zo zou het stel vijf nanny's hebben voor hun zes kinderen. "De tweeling deelt een nanny", zegt Pauls. "Die verzorgen de kinderen en geven ze thuis les."

Paul beweert verder dat Angelina Jolie aardig aan haar gezicht heeft laten sleutelen. Haar beroemde lippen zijn onaangetast, maar in Jolie's neus zou wel gesneden zijn. Ook zou de actrice haar ogen hebben laten behandelen.