AMSTERDAM - Take That-zanger Mark Owen heeft opgebiecht dat hij zijn echtgenote Emma heeft bedrogen met tien vrouwen. "Ik ben vreemdgegaan, ik ben een dronkelap en een idioot", zo zegt hij donderdag in The Sun.

De 38-jarige Owen biechtte zijn overspel woensdag op aan zijn vrouw, in de hoop dat hij met een schone lei kan beginnen. "Ze houdt van mij en ik heb haar laten zitten. Ik heb er vreselijk veel spijt van", aldus de Take That-ster in de Britse tabloid.

Owen is sinds vijf jaar samen met zijn vrouw. Samen hebben ze twee kinderen. In oktober gaf het stel elkaar het jawoord.

Alcoholgebruik

De zanger wijt zijn overspelige gedrag aan zijn overmatige alcoholgebruik. Veel vrouwen met wie hij vreemdging ontmoette hij tijdens tournees met Take That. Met een van de vrouwen, een 24-jarige accountmanager, had Owen echter vier jaar lang een affaire.

Met haar sprak Owen regelmatig af. Een paar weken voor zijn huwelijk hadden ze nog seks, en ook een week na de geboorte van zijn dochter zocht hij haar op.

Ook betaalde Owen de vrouw in totaal twaalfduizen Britse pond. "Dat was niet opdat ze haar mond zou houden, maar om haar te helpen. Ze zou haar flat verliezen en klopte bij mij aan voor hulp."

Bandmaatjes

Owen nam zijn maîtresse zelfs mee naar concerten van Take That, maar zijn bandmaatjes wisten niets van de affaire. "Ik heb ze woensdag verteld over mijn overspel. Ze stonden perplex."

Schuld

Naar eigen zeggen besloot de zanger zijn overspel op te biechten omdat hij niet meer kon leven met het schuldgevoel. "Het gevoel van schuld is er altijd. Je draagt het voortdurend met je mee." Met hoeveel vrouwen Owen precies is vreemdgegaan weet hij niet. "Misschien waren het er tien.

Owen laat weten dat hij sinds zijn huwelijk in oktober  geen scheve schaats meer heeft gereden. Toch heeft hij er ongelofelijke spijt van dat hij zijn overspel niet voor zijn trouwerij heeft opgebiecht.

Moedig

Of zijn vrouw hem gaat verlaten, weet Owen niet. "Emma is erg sterk. Ik weet dat ze hetgene zal doen wat het beste voor haar en de kinderen is. Ze hield van me - en ze houdt nog steeds van me - en ik heb haar teleurgesteld. Dat is de waarheid."

Tiger Woods

Recentelijk biechtten verschillende beroemdheden hun overspel op. Golfer Tiger Woods moest door het stof nadat bekend werd dat hij er vele andere vrouwen op nahield, en ook voetballer Ashley Cole kreeg de volle laag omdat hij zijn vrouw niet trouw was geweest.