AMSTERDAM - Xander de Buisonjé heeft het er moeilijk mee dat hij zijn oudste zoontje Sem niet zo vaak ziet als hij zou willen. "Als Sem me belt om te zeggen dat hij me zo mist, voel ik dat ik gefaald heb", zegt de zanger deze week in Flair.

"Het liefste zou ik hem altijd bij me hebben, maar de situatie is nou eenmaal niet zo", aldus Xander in het tijdschrift.

De moeilijkste momenten zijn als Sem laat merken dat hij zijn vader mist. "Op zo'n moment breekt mijn hart aan alle kanten. Dan voel ik dat ik gefaald heb. En dat dit de naweëen zijn van domme beslissingen in mijn leven."

Niet lief

Xander zegt wel eerlijk te zijn naar Sem toe. "Ik vind dat ik hem eerlijk uitleg moet geven. 'Papa en mama zijn niet meer verliefd op elkaar. Papa was stout vroeger, die zoende met andere meisjes. Toen was papa niet lief, maar nu weer wel'", aldus de zanger.

Sem werd geboren een half jaar nadat de verloving van Xander en Wendy van Dijk verbroken werd. Xander is inmiddels verloofd met zijn vriendin Sophie. Recentelijk kregen zij een zoontje, Dex.