AMSTERDAM - Jan Smit heeft eindelijk iets gezegd over het beruchte interview dat zijn moeder Gerda in juli gaf, kort na de breuk met Yolanthe. Volgens de zanger sprak zijn moeder de waarheid toen ze liet weten dat Yolanthe alle huisraad had meegenomen.

"Er was niets van gelogen", zegt Jan deze week in Hitkrant. "Toen ik het veelbesproken interview voor het eerst op tv zag, moest ik er eigenlijk wel om lachen. Zo kende ik haar helemaal niet! Haar uitspraak 'Alles is weg' is inmiddels een begrip geworden in Nederland."

In juli onthulde Gerda Smit aan het SBS6-programma Shownieuws dat Yolanthe alle huisraad meenam bij haar vertrek uit de Volendamse villa.

"Van kelder tot vliering, alles wat een beetje sfeer maakt is verdwenen. 'Spreien, kandelaars, servetten, handdoeken, zijden bloemen, kaasschaven, kerstballen, noem het maar op. Alles is weg. Zelfs de konijnenbontjes op het bed heeft ze vervangen voor nepbont", aldus Gerda destijds.

Huis

Hoewel Jan veel nieuwe spullen heeft moeten aanschaffen na de breuk met Yolanthe, zegt hij wel erg blij te zijn met zijn huis. "Ik sta er niet vaak bij stil, maar het is echt een heel mooi huis waar ik al vanaf mijn 11e voor heb gewerkt. Ik heb er veel voor moeten laten."