AMSTERDAM - Na een heftige periode is Wibi Soerjadi weer klaar voor het podium. "Ik zat zo erg in de put, als ik geen muziek meer mocht beleven, wat moest ik dan nog?"

De muzikant kampte vorig jaar met oorproblemen, een gehoorzenuw bleek beschadigd waardoor zijn middenoor niet goed meer functioneerde. "Ik moest de juiste muziek fantaseren en spelen op herinnering", zegt de pianist in een video op de website van Telegraaf.

De 40-jarige muzikant vertelt dat hij een emotionele periode doormaakte. "Dan ga je twijfelen. Dan doet niets je meer iets, dan smaakt niets meer, dan zijn ogenschijnlijk mooie dingen niet meer mooi en is niets meer leuk."

Rampjaar

Na het 'rampjaar' 2009 laat Wibi vrijdag en zaterdag weer van zich horen. De pianist geeft een concert in het Luxortheater in Rotterdam genaamd 'Van Liszt Tot Lion King'.

Speciaal voor de optredens zijn een lichtdecor en videoprojecties gemaakt. "Je wordt geprikkeld tijdens het luisteren en bent in een andere wereld, je beleeft muziek op een heel andere manier", zegt de muzikant.