AMSTERDAM - Doutzen Kroes is dol op beautyrituelen. "Schoonheidsrituelen verbinden vrouwen overal ter wereld", zo zegt het topmodel deze maand in haar column in Marie Claire. "Alleen vrouwen kunnen immers zo met elkaar tutten."

Zo had Kroes recentelijk een bijzondere ervaring in Turkije. Toen het Friese model een groepje Turkse vrouwen op het strand zag die elkaar aan het insmeren waren met modder, aarzelde ze geen moment en stapte ze er op af. Om vervolgens ook zichzelf in te smeren met modder.

"De Turkse vrouwen, die tot dan toe verbaasd hebben staan toekijken hoe een blonde westerse vrouw uit het niets bij ze kwam staan, barsten in lachen uit."

Zachte touch

Volgens Kroes werkte de speciale modder wel degelijk. "Zo'n zachte touch voel je alleen maar bij pasgeboren baby'tjes - geen crème heeft dat tot dan toe voor elkaar gekregen."

Het model zegt het leuk te vinden dat je door dit soort dingen contact maakt met mensen over de hele wereld. "Misschien is dat wel het mooiste aan beautyrituelen", aldus Kroes in het tijdschrift.