AMSTERDAM - Zanger Brace zit vast voor vrijheidsberoving, afpersing en overtreding van de wapenwet. Dat vertelde zijn advocaat woensdag in RTL Boulevard.

De rapper zit al sinds 12 januari vast in de koepelgevangenis in Haarlem, maar de exacte reden daarvan is nooit eerder bekendgemaakt.

"Hij is behulpzaam geweest voor een vriend van hem. Die vriend had een huis dat werd verhuurd, maar die huurder betaalde niet", legt de advocaat van de 23-jarige Brace uit.

"Brace heeft geholpen die meneer in een auto te krijgen. En daar hebben ze hem ervan doordrongen dat hij toch moest betalen."

Bedoeling

Volgens de advocaat is het nooit de bedoeling van zijn cliënt geweest om de man in kwestie te krenken. "Ze hebben die jongen laten bellen naar z'n vriendin en z'n stiefvader. Tegen hen heeft hij precies gezegd met wie hij van doen had en wat hij moest betalen."

De tenlastelegging van het overtreden van de wapenwet is ook minder ernstig dan ze lijkt, aldus de raadsman.

"Dat wapen was niet van Brace, hij heeft het niet gebruikt. Maar je bent in overtreding als je ernaast zit. En het was een alarmpistool, dus het was niet eens een pistool, maar dat mag ook niet", legt de advocaat uit.