AMSTERDAM - Hij heeft twee kinderen en een vrouw maar toch blijft het leven van Dennis Weening rock ’n roll. “Het jongehondengedrag is mijn kracht en die moet ik niet verliezen”, vertelt de presentator deze week in Grazia.

Dennis (33) is geen standaard vader, zegt hij deze week in het blad. Door zijn wilde jongensjaren neemt hij het vaderschap af en toe met een korreltje zout.

“Ik val niet graag in de categorie ‘papa’s’. Ik zal altijd mezelf blijven, alhoewel ik wel een softie ben met mijn kinderen, hoor.”

Carrière

Over zijn beginjaren op televisie schaamt Dennis zich niet. “Ik vind het niet erg om mezelf voor lul te zetten. Maar toen ik jong was, was ik wel erg doorgeslagen. Je moet oppassen dat je niet je eigen ruiten ingooit.”

Inmiddels heeft Dennis een balans in zijn leven. Zijn vrouw begrijpt dat zijn ruige imago bij het werk hoort.  “Maar, ook al werkte ik niet voor tv: ik ben gewoon een wilde jongen en dat kan ik niet veranderen.”

Zoektocht

De presentator verklaart zijn wilde jongensgedrag als een zoektocht naar zichzelf. Hij is naar eigen zeggen heel sociaal. Dennis: “Vroeger haatte ik het dat iedereen zo goed met me kon opschieten. Ik had liever dat ze dachten: Wat is dat voor een rare gast? Dus heb ik een hele periode expres heel vervelend tegen iedereen gedaan."

Tatoeages

Versierd met acht tatoeages, waaronder eentje met de naam van zijn vrouw, is het plaatje van een rockster compleet. “Het werkt echt heel verslavend. Toen Stella, mijn vrouw, een tattoo in Indonesië liet zetten, moest ik zes uur wachten. Dus toen nam ik ook maar wat. De tijger op mijn arm komt uit een boekje op Bali. Ach, dat hoort bij mij. Ik ben ongelooflijk impulsief.”

Dennis Weening is te zien in het tweede seizoen van het televisiprogramma ‘Wipe out’ op RTL5.