AMSTERDAM - Olijfolie en zalm zijn de schoonheidsgeheimen van Patricia Paay. De 60-jarige diva doet in Grazia uit de doeken dat ze zich elke dag van top tot teen met olijfolie insmeert. "Ik ben 60 maar voel me tussen de 35 en 40 jaar."

Paay houdt vast aan een aantal rituelen om zich relatief jong te blijven voelen. Naast de olijfolie is dat onder meer zoveel mogelijk zalm te eten. 's Werelds oudste playmate probeert ook jong van geest te blijven. "Ik blijf jong denken en ik omring me niet met te veel oude mensen."

Patricia stak dochter Christina Curry op jonge leeftijd aan. "Ik begon te experimenteren met make-up toen ik 12 was", zegt de 19-jarige Christina. "Vanaf die tijd ging ik ook make-up en kleding van mijn moeder 'lenen'."

Maat

Christina en Patricia wisselen nog steeds veel schoonheidsproducten en kleding uit. "Als mijn moeder iets kwijt is, weet ze waar ze dat kan vinden", vertelt Christina. "Gelukkig hebben we dezelfde maat", vult Patricia aan.

De 60-jarige ziet haar dochter het liefst in kleding die Christina zelf mooi vindt. Curry heeft een duidelijkere mening over Patricia's beste outfit.

"Mijn moeder zie ik het liefst gekleed in kleren die haar jong houden. Zwart staat haar ook goed. Alsof ze naar een vrolijke begrafenis gaat."