AMSTERDAM - Lindsay Lohan kan niet lachen om een spotje van het Amerikaanse E-Trade. Het financiële bedrijf maakte in een reclame een knipoog naar Lohans vermeende alcoholverslaving.

De 23-jarige actrice klaagt het bedrijf aan voor honderd miljoen dollar, schrijft het Amerikaanse dagblad The New York Post.

In de commercial zijn twee pratende baby's te zien die samen een stelletje zouden zijn. Het meisje klaagt dat de jongen de hele avond niet heeft gebeld.

Ze vermoedt dat een andere baby, genaamd Lindsay, haar vriendje ingepikt heeft. Baby Lindsay wordt geïntroduceerd als een 'milkaholic'.

Rechtbank

Het spotje wordt al een maand uitgezonden in de Verenigde Staten, maar Lindsay stapte pas maandag naar de rechtbank. Volgens Lohans advocaat is overduidelijk dat in de reclame naar Lindsay wordt verwezen.

"Ze gebruiken haar naam om haar belachelijk te maken. Waarom gebruiken ze niet een naam als Susan? Iedereen heeft het erover en iedereen weet dat het om Lindsay Lohan gaat."

Milkaholic

E-Trade beweert dat de 'milkaholic' niets te maken heeft met de 23-jarige actrice. De naam Lindsay zou onbewust gekozen zijn. "Het is een populaire babynaam en het was toevallig ook de naam van iemand van het reclamebureau."

Video