AMSTERDAM - De echtgenote van regisseur Roman Polanski zegt veranderd te zijn door Polanski's gevangenschap. De problemen rondom de 32 jaar oude seksuele misbruikzaak hebben ook hun kinderen angstig en verward gemaakt.

Het gezin van de regisseur gaat zo vaak mogelijk op bezoek in het huis in Zwitserland waar Polanski onder huisarrest verblijft.

De 43-jarige Emanuelle Seigner zegt niet meer dezelfde te zijn sinds haar man werd gearresteerd. "Ik ben niet meer zo'n zorgeloos persoon. Ik ben niet langer dezelfde Emanuelle."

Toch is Seigner ervan overtuigd dat de affaire opgelost wordt, zegt ze tegen het Poolse tijdschrift Viva!.

Huisarrest

De 76-jarige filmregisseur staat onder huisarrest vanwege een zaak uit 1977. De regisseur zou seks hebben gehad met een 13-jarig meisje nadat hij haar had gedrogeerd. Polanski vluchtte naar Frankrijk voordat hij kon worden berecht.

Toen hij vorig jaar naar Zwitserland afreisde, werd hij opgepakt op grond van een internationaal arrestatiebevel. De regisseur vecht zijn uitlevering aan de Verenigde Staten nog altijd aan.

Het vermeende slachtoffer heeft al meerdere malen aangegeven de zaak te willen laten rusten. Polanski kwam al eerder in opspraak toen bleek dat hij een relatie bleek te hebben met de toen 15-jarige actrice Natassja Kinski. De actrice had de hoofdrol in zijn film 'Tess' uit 1979.