AMSTERDAM - Leontine Borsato kwam na drie zwangerschappen in totaal tien kilo aan, maar de actrice en presentatrice maakt zich niet druk om extra pondjes. "Ik weeg 58 kilo en dat is prima. Als je ouder bent hoef je niet zo dun te zijn", zegt ze deze maand in LINDA.

"Voor mijn eerste zwangerschap woog ik vijftig kilo, na drie kinderen zestig. Ik dacht: laat de natuur zijn gang maar gaan", aldus de 42-jarige Borsato in de mode-editie van het maandblad.

Toch wilde ze deze extra kilo's aanvankelijk wel kwijt. "Ik ging voor het eerst van mijn leven lijnen. Een dieet met weinig vetten en suikers. Dat werkte prima."

Ook sport Borsato twee keer per week, maar dat doet ze enigszins met tegenzin. Ze wordt begeleid door een personal trainer. "Die stok achter de deur is hard nodig, ik vind sport niks aan."

Mode

Borsato, die eerder dit jaar door tijdschrift Jackie tot best geklede vrouw werd verkozen, bekent dat ze vroeger niets met mode had. "Ik droeg de kleren waar mijn zus en zelfs mijn broer uit waren gegroeid. Mode speelde thuis geen rol, ook omdat er niet veel geld was."

Voor tijdschrift LINDA poseert Borsato deze maand in kleding die ze normaal gesproken nooit aan zou trekken. "Een fantastisch idee", zo zegt ze daarover. "Ik ben wie ik ben."

LINDA Mode ligt vanaf woensdag 10 maart in de winkel.

Leontine Borsato in LINDA