AMSTERDAM - Viggo Waas en Stefan Rokebrand spelen de mannelijke hoofdrollen in Richting West, de nieuwe film van Nicole van Kilsdonk. Dit maakten filmproducent KeyFilm en distributeur A-Film zondag bekend.

Susan Visser (Gooische Vrouwen) speelt in de film hoofdpersoon Claire (38), een alleenstaande moeder met een chaotisch leven.

Op haar fiets met kinderzitje haast ze zich door de grote stad. Acteur en cabaretier Viggo Waas speelt de rol van Rolf, de opvliegende ex van Claire en de vader van hun kind. In haar ogen is Rolf een egoïst.

Rokebrand speelt Thomas, de nieuwe wispelturige minnaar van Claire. De acteur maakt in Richting West zijn speelfilmdebuut.

Toneel

Hij speelde sinds zijn afstuderen aan de Toneelschool in Arnhem een groot aantal rollen op het toneel en is momenteel verbonden aan Toneelgroep Oost. Op televisie had hij gastrollen in De Co-assistent en Blauw blauw.

De opnames van Richting West beginnen dinsdag in Rotterdam en duren een maand. Naar verwachting komt de film eind dit jaar in de bioscopen.

Regisseur Nicole van Kilsdonk maakte eerder onder meer de films Hoe Overleef Ik Mezelf, Zadelpijn, Ochtendzwemmers en Johan.