LOS ANGELES - De Amerikaanse actrice Sandra Bullock is 'bekroond' tot de slechtste actrice van het afgelopen jaar. Die twijfelachtige eer viel haar ten deel bij de uitreiking van de Razzies, die traditiegetrouw plaatsvinden op de vooravond van de Oscar-uitreiking in Los Angeles.

Bullock kreeg de Razzie Award voor haar rol in de komedie All About Steve. Ze speelt een vrouw die kruiswoordpuzzels voor de krant maakt en verliefd wordt op een cameraman die ze vervolgens stalkt.

Voor haar optreden in de dramafilm The Blind Side is ze juist genomineerd voor een Oscar. Het zou een unicum zijn als de actrice beide prijzen in hetzelfde jaar in de wacht zou slepen.

De leden van de Amerikaanse band Jonas Brothers werden 'bekroond' tot slechtste acteurs van 2009. De film Transformers 2 werd 'beloond' met de prijzen voor slechtste film en regisseur.

Paris Hilton

Daarnaast waren er Razzies voor de prestaties van het afgelopen decennium. Eddie Murphy en Paris Hilton werden uitgeroepen tot de slechtste acteur en actrice van de afgelopen tien jaar.

De film Battlefield Earth, gebaseerd op het werk van de oprichter van de geestelijke Scientology-beweging was de slechtste film van het decennium.

De Razzies zijn goudkleurige beeldjes in de vorm van een framboos. 'Winnaars' komen de onderscheiding bijna nooit ophalen.