AMSTERDAM - Xander de Buisonjé en zijn vriendin Sophie genieten met volle teugen van hun bijna zes weken oude zoontje Dex.

Door de gezondheid van moeder en zoon maakte het gezin geen soepele start. Maar die tijd is voorbij, aldus de positief ingestelde zanger.

Vlak na de bevalling liep Sophie een infectie op die hoge koorts veroorzaakte. Drie weken later belandde baby Dex in het ziekenhuis met vochtverlies door een buikvirus.

"De zwangerschap en dan de bevalling en de kraamtijd, daar wil je natuurlijk alleen maar van genieten. Je bent al moe en toen werden ze ook nog heel ziek", vertelt De Buisonjé.

Zand erover

Moeder en zoon herstelden helemaal. "We zijn positieve mensen. Zand erover, geen zielig verhaal. We leven nu en het gaat nu hartstikke goed", vertelt Xander.

Over het uiterlijk van haar zoontje kan de trotse moeder niets dan lovend zijn. "Heel knap", vindt Sophie. "Natuurlijk vinden wij hem het mooiste kind dat er bestaat", vult Xander aan.

Wendy van Dijk

Xander werd zeven jaar geleden vader van zoon Sem, maar was toen al niet meer samen met de moeder, presentatrice Wendy van Dijk. "Het is heel leuk dat ik het nu heel bewust kan meemaken, maar het zijn allebei mijn zoons", benadrukt hij.

"Om dit zo puur en schoon met z'n tweeën mee te maken is wel iets unieks. Dat je zoon er altijd is thuis, is toch wel heel fijn."