Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: Er inmiddels een beschuldigende vinger wordt uitgestoken naar Prinses Laurentien in 'Mabel-gate', Tatum Dagelet en Ruud de Wild nu wel of niet uit elkaar zijn, Ex-vriendin van Emile Ratelband het hem betaald zet en Estelle Gullit dól blijkt te zijn op lingerie. En Patty Brard en Patricia Paay die ruzie maken in de boekhandel. Lezen de diva's wel eens boeken dan? Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Laurentien's rol in Mabelgate

Vanaf het moment dat Prinses Laurentien van Constantijn haar intrede deed in het Koningshuis, was het duidelijk dat ze haar status heerlijk vond. Ze wilde dan ook niets liever dan 'reserve-koningin' worden straks naast Willem-Alexander en Maxima. Dat leek allemaal in kannen en kruiken, want prins Friso, de broer na Alexander, ambieerde geen publieke rol. Totdat hij verkering kreeg met machtsbeluste Mabel. Iedereen suggereert dat het Mabel om de macht van haar verloofde te doen is en dat zij maar wát graag een belangrijk plekje aan de adellijke top in wil nemen. Voor de roddelbladen is het dan ook klip en klaar: er woedt hierdoor een machtsstrijd tussen Laurentien en Mabel. Laurentien 'koppelde' Mabel en Friso weliswaar aan elkaar, maar nu Mabel haar plekje dreigt af te pakken, is de vriendschap ineens over. En dus, menen Party, Weekend en Story, heeft Laurentien op slinkse wijze belastende informatie over haar 'schoonzus' Mabel naar buiten gebracht. Want heeft Laurentien niet immers veel ervaring met PR en adviseerde zij Mabel om tegen de pers te zwijgen over haar foute verleden? Party plaatst bij het artikel een mooie foto van een innig tevreden kijkende, handenwrijvende Laurentien. Goed gevonden in het archief.

Slordig foutje over Ruud

Een paar maanden geleden stond opeens het bericht in de bladen dat Tatum Dagelet en Ruud de Wild zouden gaan scheiden. Dat ze het niet makkelijk hadden nadat Ruud getuige was bij de moord op Pim Fortuyn, kon iedereen begrijpen. Maar iedereen dacht juist dat ze zich er samen doorheen hadden geslagen. En dan hebben ze samen nog een jong kindje ook, dat maakte het bericht des te verbazingwekkender. Positief is dan ook het nieuwtje in Story dat het paar weer bij elkaar is. De verslaggever sprak Ruud, en meldt in bijna elke zin 'vertelt Ruud aan Story' en 'Story sprak met Ruud'. Boven het stuk staat ook nog een 'Exclusief in Story', dus dan moet het nieuwtje wel waar zijn, denk je als argeloze lezer. Maar dat de verslaggever het gerucht waarschijnlijk gewoon heeft verzonnen, blijkt als we al snel lezen dat het paar een zóón heeft. Terwijl iedereen die een beetje thuis is in de showbizz, weet dat ze een dóchtertje hebben, met de naam Toy Travis. Maar we lezen dat Ruud zegt 'Ook wat dat betreft ben ik inderdaad erg blij dat het weer goed gaat tussen mij en Tatum, want het is natuurlijk wel erg leuk om met z'n tweetjes je zoon te zien opgroeien'. Nou moe…. Dus: of het stuk is van A tot Z gelogen en verzonnen, of de verslaggever èn de eindredacteur hadden een borreltje te veel op.

Estelle in de ondermode

Ook in het stukje over Estelle Gullit draait Story de zaken om. Iedereen weet dat Estelle al tijden lonkt naar een baantje op tv. Maar alles ging aan haar neus voorbij, zelfs als presentatrice is ze niet gevraagd. Gelukkig is haar eindeloze gelobby bij de omroepen nu wèl gelukt: Estelle mag een programma over lingerie gaan presenteren dat Onderwereld zal gaan heten. Wat zál ze blij zijn met haar nieuwe baantje, want niet voor niks loopt ze elke show, premiere en opening af om maar te netwerken bij de omroep-bazen. Maar volgens Story is het andersom. Niet Estelle, maar de omroepen zouden háár gevraagd hebben. Estelle zei echter alles af vanwege haar gezin en drukbezette man. Wat wèl een grappig nieuwtje is in Story, is dat Estelle misschien een eigen lingerielijn gaat lanceren (ook al wil ze dat nog niet bevestigen). Leuk: de Estelle string. Hoe zou die er uit zien, bezet met diamantjes? Of bedrukt met een 'I love de P.C.Hooftstraat-logo'?

Emile kort op alimentatie

'Wat moet je met die vent?'heeft waarschijnlijk iedereen haar gevraagd. Maar blonde Sylvie was verliefd op haar Emile Ratelband en kreeg zelfs samen met hem een kind. 'TjakkaLotte' noemde hij zijn spruit liefkozend. Voor moeder Sylvie, inmiddels ex-vriendin, heeft hij inmiddels een stuk minder lovende bewoordingen klaar. Mams wil carriere maken en heeft een au pair in dienst genomen, zodat zij kan gaan werken. En dat vindt Emile maar niks. In Story vertelt de 'positiviteitsgoeroe' dat hij zijn dochtertje niet meer mag zien. 'Wat voor moeder ben je als je niet naar je dochter omkijkt?'. Hij schreef Sylvie een brief waarin hij zich over de au pair beklaagde en liet en passant weten de alimentatie van 1000 naar 200 Euro per maand te verlagen. Ja, dat was natuurlijk tegen het zere been en hij kreeg een SMS'je terug waarin stond dat hij dan ook zijn dochtertje niet meer mocht zien. Emile overweegt een rechtszaak, maar staat niet sterk omdat de rechter in de meeste gevallen de dochter aan de moeder zal toewijzen. Jammer maar helaas, de eigenwijze Emile zal toch moeten toegeven en zijn portemonnee op tafel moeten leggen.

P&P in boekenoorlog

'Patty Brard en Patricia Paay: gevecht in de boekwinkel' kopt Privé. Heuh? Wat doen die twee daar, lezen die wel eens een boek dan? vragen wij ons af. Maar nee, ze zijn helemaal niet echt in een boekhandel geweest. Beide dames hebben besloten hun memoires te schrijven en wat wil het toeval: de boeken komen ongeveer tegelijkertijd uit. Dat wordt dus een leuke strijd om wie het eerst het boek 'vol onthullingen' klaar heeft. En natuurlijk -in navolging van hun reality-soaps- wie van de twee de meeste lezers krijgt! Helaas weet Privé niet te vertellen wanneer de memoires uitkomen, dus dit jaar met Sinterklaas of Kerst zal het wel niet meer gebeuren.