AMSTERDAM - Acteur Eric Dane is vader geworden. Zijn vrouw Rebecca Gayheart beviel woensdag in Los Angeles van een meisje. Verschillende Amerikaanse entertainmentsites schrijven over de geboorte.

Het meisje, waarvan de naam nog onbekend is, kwam woensdagmiddag ter wereld in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles.

Dane, vooral bekend van zijn rol in ziekenhuisserie 'Grey's Anatomy', sleepte zijn vrouw door de bevalling. Het is het eerste kind voor het acteurskoppel.

Meteen na de geboorte greep Dane naar zijn telefoon om goede vrienden en naaste familie op de hoogte te brengen. "Ze zitten allebei op een roze wolk", verklapte een ingewijde tegenover entertainmentsite Hollyscoop.

Grey's Anatomy

Dane neemt in 'Grey's Anatomy' de rol van plastisch chirurg Mark Sloan voor zijn rekening. In de serie heeft hij de bijnaam McSteamy gekregen.

Zijn vrouw speelde onder meer in de film 'Urban Legend'. Gayheart speelde ook in series als 'Nip/Tuck' en 'Ugly Betty'. Het stel beloofde elkaar eeuwige trouw op 29 oktober 2004.