AMSTERDAM - De echtgenote van Wyclef Jean zou een naaktfoto van zijn vrouwelijke manager op zijn mobiele telefoon hebben gevonden.

Zij zou de vrouw verteld hebben bij haar man vandaan te blijven en in een woedeaanval de foto hebben doorgestuurd aan enkele mensen in de muziekbranche. De manager heeft inmiddels ontslag genomen. Dit schrijft de Amerikaanse entertainmentsite New York Daily News.

De zanger is net terug uit Haïti waar hij noodhulp voor het door een aardbeving geteisterde eiland heeft aangezwengeld, en mag nu thuis proberen de schade te beperken.

Dochter

Hij en zijn vrouw Maria Claudinette zijn zestien jaar getrouwd en hebben samen een dochter. In 2009 hebben zij elkaar zelfs opnieuw eeuwige trouw beloofd.

Ze waren vrijdag nog samen te zien bij de NAACP Image Awards, de cultuurprijzen voor zwarte Amerikanen.

Professioneel

Volgens de manager is er sprake van een storm in een glas water, en is haar relatie met haar cliënt altijd slechts professioneel geweest. "Fotograaf Mark Baptiste maakte in december 2008 een fotoreportage van mij voor een boek over kunst. Dat is heel smaakvol gedaan."

"Iemand heeft een foto gelekt. Deze zegt niets over mijn ontslag als manager van Wyclef Jean." Ze zegt ontslag te hebben genomen vanwege het feit dat de zanger niet naar haar advies zou luisteren.

De woordvoerder van Wyclef Jean zegt dat de zanger nu vooral in de belangstelling staat vanwege zijn inzet voor Haïti, en weigert verder elk commentaar.